5 nejlepších her pro děti

04-03-23

Představíme vám 5 nejlepších her pro děti.

 

SKákající králíček

Zábavná hra, která skvěle prověří tvůj postřeh. Vysbírej mrkv

ičky v záhoně, aniž by si tě zajíček všiml. Když tě spatří, vyskočí ze svého doupěte a bude záležet jen na tvých reflexech, zda ho dokážeš chytit. Vyhrává ten, kdo ukořistí nejvíce mrkviček. Hra pro 2 a více hráčů vhodná od 4 let.

Dostihy a sázky junior

Naučte své děti znát hodnotu peněz hravou

 formou. Pomůže vám v tom dětská varianta legendární české hry Dostihy a sázky. Kromě speciálně přizpůsobených pravidel se ratolestem zalíbí i postavičky poníků a žetony s potiskem. Hráči při hře nakupují zvířata a výbavu, přičemž musí dobře hospodařit se svěřenými penězi. Děti od 5 let mohou hrát jednodušší verzi bez peněz.

Děti z Carcassonne

Skvělá zábava na hradě Carcassonne! Jedenkrát za rok se pořádá slavnost, při které ze všech ohrad vypustí krávy, ovce a slepice. Děti z Carcassonne se pak celý den baví tím, že zvířata zahánějí zpátky do ohrad. Krásně ilustrovanou hru s velkými hracími figurkami si užijí rodiny s dětmi od 4 let.

Z pohádky do pohádky

Hra, se kterou si mnozí z vás hráli v dětství, nyní může skvěle zabavit i vaše děti. Je zábavná, pěkně graficky zpracovaná, rozvíjí představivost a děti zabaví na dlouhé hodiny.

Pojď si hrát Krtek Člověče nezlob se

Pěkně zpracovaná desková hra určená pro dva až čtyři hráče. Hrací kostku a políčka herního plánu zdobí ilustrace od legendárního Zdeňka Milera. U této časově nenáročné hry děti nemusí umět počítat. Figurka postupuje na obrázek, který dítě hodí hrací kostkou. Cílem je dostat barevné figurky do domečku odpovídající barvy. Vítězem je hráč, který bude mít nejrychleji všechny figurky v domečku. Pravidla jsou tedy jednoduchá a intuitivní. Děti se naučí soutěžit, prohrávat, dávat pozor a soustředit se. Společnost jim bude dělat oblíbený Krteček, Ježek, Myška a Králíček. Hra se skvěle hodí pro pochmurné zimní odpoledne, nebo pokud budou mít děti na návštěvě i kamarády. Stejně tak může být hezkým dárkem, kterým je zaručeně potěšíte.